Dış Cephe Tuğla Kaplama Nedir?

Özet
:
Dış cephelerde özellikle eskimiş binaların dış yüzeyinin daha hoş ve yeni görünmesi için tuğla kaplama tercih edilmektedir. Ancak sadece eski binalarda değil artık hemen hemen bütün binalarda tuğla kaplama kullanılmaktadır.

Dış cephelerde özellikle eskimiş binaların dış yüzeyinin daha hoş ve yeni görünmesi için tuğla kaplama tercih edilmektedir. Ancak sadece eski binalarda değil artık hemen hemen bütün binalarda tuğla kaplama kullanılmaktadır.

Dış Cephe Tuğla Kaplama Nedir?

Dış cephe tuğla kaplama ile yapıların dış yüzeyleri daha estetik görüntü sağlamaktadır. Aynı zamanda uzun ömürlü kullanımları ile binaya ısı ve ses yalıtımı da sağlamaktadır. Teknolojini gelişmesi ile birlikte birçok farklı modele sahip olan kaplama tuğlalar farklı renkte, boyutta ve tipte bulunmaktadır.

Kaplama tuğlalar aynı zamanda dekoratif tuğla ile de bilinmektedir. Özellikle bu tuğlalar içerisinde en sık tercih edilen tuğla çeşitleri klinker tuğla ve ateş tuğla olmaktadır.

Klinker Tuğla Kaplama Fiyatları

Dış cephede mantolama uygulaması yapıldıktan sonra en üst yüzeye kaplama yapılmaktadır. Bu kaplamalar içerisinde en çok tercih edilen ise tuğla kaplama olmaktadır. Kaplama tuğlaları içerisinde yer alan klinker tuğla oldukça kullanışlı ve dayanıklıdır.

Dış cephe kaplaması yapılırken en üst yüzeye tuğla kaplama yapılırken seçtiğiniz tuğlanın özellikleri oldukça önemlidir. Kullanılacak tuğlanın dayanıklı olması kaplamanın uzun ömürlü olmasına fayda sağlayacaktır. Klinker tuğla kaplama ile hem harika görünümlü binalar elde etmek mümkün hem de uygun fiyatlar ile kaplama yapmak mümkündür.

Klinker tuğla kaplama fiyatları güncel olarak değişiklik göstermektedir. Piyasada satış fiyatı üzerinden m2 ile hesaplanmaktadır. M2 fiyatı ise kalitesine, boyutuna ve markasına göre değişiklik göstermektedir.

Ateş Tuğla Kaplama

Dış cephe kaplamaların da kullanılmakta olan ateş tuğla çeşidi ile hem dayanıklı hem de uygun fiyatlar ile kaplama yapmak mümkündür. Ateş tuğla kaplama malzemesi ile binaların dış cephesine mantolama yapıldıktan sonra en üst yüzey kaplanmakta ve binaların estetik görünmesi sağlanmaktadır.

Halk arasında cehennem tuğlası olarak da bilinen ateş tuğlası 2800 dereceye varan ısıya kadar dayanıklıdırlar. Dayanıklı yapısı sayesinde oldukça kullanışlı olan ateş tuğlası binaların dış cephesini yanı sıra şöminelerde de kullanılmaktadır. Hatta özellikle şömine kaplamalarında ve fırınların kemer kısımlarında kullanılmaktadır.

Dekoratif Tuğla İle Kültür Tuğlası Arasındaki Fark Nedir?

Kültür tuğlalar farklı karışımlardan elde edilen kum, çimento ve renklendirici gibi malzemelerin bir araya getirilerek hazırlanmış olan harcın kalıplara dökülerek elde edilmektedir. Bu taşlar imitasyon yani yapay taşlardır. Her ne kadar doğal taşlar gibi görünseler de doğal olmadıkları için dekoratif tuğlaları göre daha dayanıksızdırlar.

Dekoratif tuğlalar gerçek taşlardan meydana gelmekte ve bu nedenle de daha dayanıklı özelliğe sahip olmaktadırlar. Bu bağlamda dekoratif tuğla ile kültür tuğlası arasındaki fark en üst sırada dayanıklılıkta görülmektedir.

Dekoratif tuğlalar tamamen doğal taşlardan elde edilmekte ve içerisinde herhangi bir şekilde koku yapıcı madde, boya veya polyester gibi insan sağlığına zararlı kimyasal bileşen bulunmamaktadır özellikle binaların dış cephesinde kaplama yaparken kullanılacak malzemelerin insan sağlığına zararlı olmaması gerekmektedir. Bu nedenle de dış cephe tuğla kaplama yaptırmayı düşünüyorsanız mutlaka dekoratif yani gerçek tuğlaları tercih edin.

Dış Cephe Tuğla Kaplama Fiyatları
Dış Cephe Tuğla Kaplama Fiyatları

Dış Cephe Tuğla Kaplama Fiyatları?

Dış cephede kullanılmakta olan tuğla malzemeleri sürekli olarak piyasa değerinde belirlenmiş olan fiyatlardan satılmaktadır. Metrekare fiyatı üzerinden satılmakta olan tuğla duvar kaplama fiyatları uygulanacak olan alanın alan ölçümüne göre değişiklik göstermektedir. Aynı zamanda tuğla kaplama olarak kullanacağınız tuğlalarını da özellikleri ve çeşitleri fiyat üzerinde belirleyici faktör oynamaktadır.

Aynı zamanda tuğla kaplama fiyatları sadece kullanılacak olan tuğlaların fiyatlarından oluşmakta aynı zamanda içerisinde ekstra malzemelerin fiyatları ve işçilik fiyatı da yer almaktadır. Bu nedenle tuğla kaplama yaptırmayı düşündüğünüzde kaplama firması ile görüşme sağlayarak tam olarak net bir fiyat almanız daha doğru olacaktır.

Tuğla Kaplama Nasıl Yapılır?

Tuğla kaplama nasıl yapılır? Sorusuna gelecek olursak ilk olarak uygulama için gerekli olan malzemeler kalekim, taraklı mala, derz çıtası, derz dolgu malzemesi, su terazisi veya lazer terazi, harç karıştırma kovası ve taşların kesilebilmesi için spiral kesme taşı gereklidir.

Gerekli olan tüm bu malzemelerin hazır olması halinde ilk olarak ön hazırlık yapılması gerekmektedir. Tuğla kaplama da ön hazırlık kısmında yapılması gereken ilk şey zeminin teraziyle düzgün olup olmadığı kontrol edilmeli ve daha sonra düzgün değil ise düzgün bir zemin oluşturulmalıdır.

Ardından toz yapıştırıcının hazırlanıp taraklı mala yardımı ile duvara sürülmesi gerekmektedir daha sonra yapıştırıcının üzerine taşlar tek tek yaptırılmakta ve aralarında kalan boşluklar ders boşluğu olarak bırakılmalıdır.

Daha sonra 1 cm kadar derz boşluğunun içerisine derz çıtası yerleştirilmeli ve daha sonra çıtanın üzerine yeniden taş uygulaması yapılmalıdır. Ardından tüm duvarın tuğla ile kaplanması sonrasında yapılması gereken en önemli şey tuğlaların kayıp düşmemesi veya şekillerinin bozulmaması için aralarına ders dolgu malzemesi doldurulmalıdır.

ARA
X