Bisküvi Tuğla Nedir ?

Özet
:
Dekoratif tuğlalar arasında son yıllarda en çok tercih edilen bisküvi tuğla modelleri iç mekanlarda şıklık kazandırmaktadır. İç mekanlar ile birlikte dış cephe şekillenmesinde de tercih edilmektedir.

Dekoratif tuğlalar arasında son yıllarda en çok tercih edilen bisküvi tuğla modelleri iç mekanlarda şıklık kazandırmaktadır. İç mekanlar ile birlikte dış cephe şekillenmesinde de tercih edilmektedir.

 

 Dış Cephe Tuğla Kaplama

Bisküvi tuğla modelleri doğal malzemeden üretilmiştir. Bu nedenle herhangi bir katkı maddesi de içermemektedir. Tuğla kaplamaların en temel özelliğinin doğal malzemeden üretişmiş olması uygulandıkları alanlarda doğal bir görünüm kazandırmaktadır. Ayrıca çevre dostu bir malzeme olduğunu da söyleyebiliriz. Sağlığa zararlı olmayan dış cephe bisküvi tuğla uygulamaları oldukça kolay ve kullanışlıdır.

Dış cephe bisküvi tuğla uygulamaları binalara, villalara veya iş yerlerine estetik bir görünüm kazandırmaktadır. Sizlerde Olivin Stone sayfasından birbirinden farklı dekoratif tuğla uygulamalarını inceleyebilirsiniz.

Dış Cephe Tuğla Özellikleri

Tuğla kaplama malzemesi doğal nitelikli taşlardır. Bu taşlar üretim sürecinden sonra özel naylon ambalajlarda saklanmaktadır. Daha sonra paletler halinde stoklanmaktadır. Stoklanan tüm tuğlalar hassasiyet işleminin gerçekleşeceği alanlara büyük makineler yardımı ile taşınmaktadır. Böylece taşınarak özel şantiye alanlarına yığılır.

Bisküvi tuğla yapı malzemeleri köşeleri hassas özelliklere sahiptir. Bu nedenle bu yapı malzemelerine istifleme sırasında dikkat edilmeli ve hassas yaklaşılmalıdır. Özellikle soğuk havalarda yağmurdan özenle korunmalıdır. Dış cephelere kaplanması sırasında ise ders dolgu, mala, el arabası, metal çıta ve derz pompası malzemeleri kullanılmalıdır.

 Dış Cephe Tuğla Uygulamaları

İç cephelerde sıklıkla tercih edilen tuğla  yapı malzemeleri dış cephelerde de çok sık tercih edilmektedir. Dış cephe kaplamaları şu aşamalar halinde uygulanmaktadır:

– İlk olarak yüzey hazırlığı ve güvenlik önlemleri tamamlanır.

– Yapıştırmaya yardımcı malzemeler karıştırılarak hazırlanır.

– Ardından yüzeye yapıştırıcı uygulanır ve bu sırada uygun niteliklerde mala kullanılır.

– Tuğla üzerine yapıştırıcının sürülmesinin ardından yüzeye uygulama yapılır.

– Yapıştırıcıların kurulması için mutlaka 24 saat geçmelidir.

– Yapıştırıcıların kurumasının ardından derz dolgusu uygulaması yapılır.

– Derz dolgusu yaklaşık 10 mm aralıklar ile uygulanabilir.

– Derz dolgusu uygulanması aşamasında dolgunun tuğlanın yüzeyine bulaşmamalıdır. Bulaşması durumunda tuğlalarda görüntü kirliliği oluşabilir.

– Derz tabancası ile derz dolguları uygulanabilir. Derz tabancaları bu işlem sırasında riskleri de ortadan kaldırmaktadır.

– Derz dolgusu kuruduktan sonra ise mala yardımı ile şekillendirme yapılmaktadır.

Resim
ARA
X